Wat heeft het gekost?

6.1 Samenkracht en burgerparticipatie

6.1 Samenkracht en burgerparticipatie

bedragen x € 1.000

Voordeel

Nadeel

I/S

Jeugd uitvoeringskosten
Vanaf 2022 hebben we structureel budget in de begroting opgenomen om de uitvoering van de Hervormingsagenda jeugd op te pakken. De verwachting was dat het Rijk en de VNG begin 2022 tot een akkoord zouden komen over de inhoud en de financiële doorvertaling van deze agenda. Tot op heden is de Hervormingsagenda Jeugd op landelijk niveau nog niet vastgesteld. We hebben hier dus ook nog geen uitvoering aan kunnen geven. Verder zit in dit bedrag ook budget voor de Praktijkondersteuning jeugd bij de huisartsen (POH Jeugd). In het najaar van 2022 is hiermee gestart in Huissen en Bemmel. Dit zorgt ervoor dat het voor 2022 begrote bedrag niet volledig is uitgegeven.

199

I

Dorpshuizen
Bij het dorpshuis Angeren verstrekten we een incidentele subsidie voor het vergroten van de invalide toegankelijkheid. Daarnaast pasten we ook het terras aan voor mindervalide mensen. De maatregelen die het dorpshuis onderneemt vinden plaats in 2023.

71

I

Opvang vluchtelingen
Voor de opvang van ontheemden uit Oekraïne ontvangen wij van het ministerie Justitie en Veiligheid een uitkering. Uit deze uitkering betalen wij de gemaakte kosten zoals beschreven bij “Wat hebben we gedaan?”.
Het saldo dat wij dit jaar overhouden hebben we in een bestemmingsreserve gestort om toekomstige verplichtingen voortvloeiend uit de opvang te kunnen bekostigen.

555

I

Algemene voorzieningen Wmo
Dit incidentele voordeel betreft niet ingezette middelen vanuit de decembercirculaire 2021 voor continuïteit van zorg en niet bestede innovatiesubsidies.

52

I

Deze pagina is gebouwd op 07/05/2023 11:58:44 met de export van 07/05/2023 11:11:13